Lisätietoja

Anita Kurvinen
Tuottaja, Yle
anita.kurvinen@yle.fi

10.02.2015

Syke nousi kaikkien aikojen katsotuimmaksi tv­-sarjaksi Yle Areenassa

Suomen eturivin näyttelijöiden tähdittämä Syke on kerännyt jaksoillaan ennätysyleisöt sekä tv:n että verkon ääreen. Sarjan valttina ovat näyttelijäsuoritusten lisäksi Petja Peltomaan käsikirjoitus ja Joona Tenan (1. tuotantokausi) sekä Aleksi Mäkelän (2. tuotantokausi) ohjaus. Sarjan on Ylelle tuottanut Yellow Film & TV.

Syke on Yle Areenan katsotuin tv­-sarja kautta aikojen. Areena-katselu muodostaa Sykkeen kokonaiskatselusta poikkeuksellisen suuren osan, noin 15 prosenttia. Tavallista selvästi suurempi on myös jaksojen ennakkokatseluiden osuus.

Sykkeen jaksojen keskikatsojamäärä on ollut yli 900 000, Areenakatseluluku jaksoa kohti on keskimäärin 140 000. Sykkeen kaikkein katsotuin jakso on tähän mennessä ollut sarjan ensimmäinen jakso. Sen keskikatsojamäärä kohosi Yle Areenassa yli 165 000:n.

Areenasta Sykettä katsoneista alle 45­-vuotiaita on yli puolet. Televisiossa Sykkeen katsojista naisia on yli 60%, Areenan puolella naisia on tätäkin useampi.

”Hyvä draamasarja kerää edelleen suuria yleisöjä televisioruutujen ääreen, mutta merkittävää Sykkeen kohdalla on verkkokatselun suuri osuus. Yle Areenan kautta Syke on tavoittanut ennätysyleisön, mikä kuvastaa käynnissä olevaa katselutapojen muutosta”, sanoo Ylen julkaisujohtaja Ismo Silvo.

Yle Areenassa viime vuonna paljon katsottuja sarjoja olivat Sykkeen lisäksi mm. Siskonpeti, Kimmo ja Pasila 2.5. the Spin­off, joiden jaksoista osa on yltänyt yli 100 000 katsojan. Sykkeen toinen tuotantokausi on kokonaisuudessaan katsottavissa Yle Areenassa 6.4.2015 saakka.
Info

Hermannin rantatie 10
00580 Helsinki, Finland
+358 40 180 5783
info@yellowfilm.fi

SCRIPTED
Olli Haikka, CEO
olli.haikka@yellowfilm.fi

NONSCRIPTED
Milla Bruneau, COO
milla.bruneau@yellowfilm.fi

 

Tägää se frendi, jolla bileet lähtee aina lapasesta 💃👇 @siskonpeti #siskonpeti #yellowfilmtv #muijatsaunoo #viikonloppu #bileet
Tägää se frendi, jolla bileet lähtee aina lapasesta 💃👇 . . . @siskonpeti #siskonpeti #yellowfilmtv #muijatsaunoo #viikonloppu #bileet
Tänään oli Supermarsun pressinäytös. Ensi viikolla enskari. Paikalla myös ihana @ehellen ❤️🖕 #supermarsu #yellowfilmtv
TV kuvauksiin... 🎞️🎞️🎞️ #megapaula #dragxenia #paulakoivuniemidragshow #joeblascosuomi #ympyrätalonsilmäset #yellowfilmtv
🐹SUPERMARSU-SKABA🐹 . Kuka Supermarsu-elokuvan hahmoista on keskimmäisessä kuvassa? . Osallistu kommentoimalla vastaukseksi torstaihin 18.1. mennessä. ⏱️⬇️ . Oikein arvanneiden kesken arvomme kaksi (2) Supermarsu-tuotepakettia! ONNEA SKABAAN! 😎 . @supermarsuelokuva #supermarsuskaba #supermarsu #yellowfilmtv #skaba
Aa että, kohta alkaa. #sprprk #taffeltime #kotipizza #themoishow #putous #mtv #yellowfilmtv

© Yellow Film & TV - Powered by Barabra Oy