Lisätietoja

Milla Bruneau
Operatiivinen johtaja
+ 358 40 040 8951
milla.bruneau@yellowfilm.fi

21.08.2014

Suomen palkituin tuotantoyhtiö 20 vuotta

Kotimainen televisio- ja elokuvatuotantoyhtiö Yellow Film & TV täyttää tänä syksynä 20 vuotta. Yritys on Suomen palkituin tuotantoyhtiö ja suurin käsikirjoitetun draaman sekä viihteen tuottaja. Yrityksen käsialaa ovat muun muassa tv-sarjat Syke, Ravintola X, Putous, Pasila, Kimmo, Siskonpeti, YleLeaks, Enbuske & Linnanahde Crew, Roba sekä useat elokuvat kuten Lomasankarit, Napapiirin Sankarit, Sel8nne ja Ainoat oikeat.

Yrityksen juuret ovat 1990-luvulla, jolloin kotimaisia tv-ohjelmia tekivät vielä lähinnä valtakunnallisten televisiokanavien omat tiimit. Keskellä syvintä lamaa Suomessa alkoi nousta uusi trendi, ja tv-ohjelmia alkoivat tehdä kanavien ohella myös itsenäiset tuotantoyhtiöt. Tällöin sai alkunsa myös Yellow Film & TV, joka tunnettiin vielä Filmiteollisuus Fine AB:n nimellä.

Sittemmin niin markkinoiden kuin Yellow Film & TV:nkin toiminnan koko, tuotantojen määrä ja volyymikin ovat kasvaneet merkittävästi. Tällä hetkellä yritys työllistää vuosittain noin 40 vakituista työntekijää sekä satoja freelancereitä. Viime vuonna tuotannon volyymi oli jo noin 15,6 miljoonaa euroa.

Poikkeuksellisen tuotantoyhtiöstä tekee sen pitkäaikainen kotimainen omistajuus. Vuoteen 2020 mennessä yhtiö tavoittelee merkittävää osuutta kansainvälisistä markkinoista pohjoiseurooppalaisilla yhteistuotannoilla sekä sarjojen ja formaattien myynnillä.

”Kasvua haetaan ulkomailta, mutta omistus halutaan pitää jatkossakin kotimaassa”, operatiivinen johtaja Milla Bruneau kertoo.

Konserni on vuoden vaihteesta lähtien yksi yhtiö tytäryritysten Ten Years Productions, StoryOf sekä Story of Sports fuusioituessa osaksi Yellow Film & TV:tä. Yritys on raikastanut vuoden aikana myös visuaalista ilmettään, ja tuttu tukaanilogo on saanut modernimman muodon, joka näkyy pian kaikissa yrityksen tuotannoissa.
Info

Hermannin rantatie 10
00580 Helsinki, Finland
+358 40 180 5783
info@yellowfilm.fi

SCRIPTED
Olli Haikka, CEO
olli.haikka@yellowfilm.fi

NONSCRIPTED
Milla Bruneau, COO
milla.bruneau@yellowfilm.fi

 

Tägää se frendi, jolla bileet lähtee aina lapasesta 💃👇 @siskonpeti #siskonpeti #yellowfilmtv #muijatsaunoo #viikonloppu #bileet
Tägää se frendi, jolla bileet lähtee aina lapasesta 💃👇 . . . @siskonpeti #siskonpeti #yellowfilmtv #muijatsaunoo #viikonloppu #bileet
Tänään oli Supermarsun pressinäytös. Ensi viikolla enskari. Paikalla myös ihana @ehellen ❤️🖕 #supermarsu #yellowfilmtv
TV kuvauksiin... 🎞️🎞️🎞️ #megapaula #dragxenia #paulakoivuniemidragshow #joeblascosuomi #ympyrätalonsilmäset #yellowfilmtv
🐹SUPERMARSU-SKABA🐹 . Kuka Supermarsu-elokuvan hahmoista on keskimmäisessä kuvassa? . Osallistu kommentoimalla vastaukseksi torstaihin 18.1. mennessä. ⏱️⬇️ . Oikein arvanneiden kesken arvomme kaksi (2) Supermarsu-tuotepakettia! ONNEA SKABAAN! 😎 . @supermarsuelokuva #supermarsuskaba #supermarsu #yellowfilmtv #skaba
Aa että, kohta alkaa. #sprprk #taffeltime #kotipizza #themoishow #putous #mtv #yellowfilmtv

© Yellow Film & TV - Powered by Barabra Oy