Lisätietoja

Tomi Paajanen
Tuottaja
tomi.paajanen@yellowfilm.fi

17.10.2014

Nuorten Merentutkijamestarissa opitaan uutta Itämeren tilasta

YleTV2 -kanavalla alkaa maanantaina 20.10.2014 uusi nuorille suunnattu koko perheen televisio-ohjelma, joka kertoo nuorista merentutkijoista ja suomalaisten kotimeren salaisuuksista.

Kuusiosaisessa Merentutkijamestarissa nuoret tutkijakokelaat sukeltavat elämänsä seikkailuun Itämeren upeissa maisemissa.

”Ohjelma tarjoaa mielenkiintoista faktaa kevyessä, viihdyttävässä ja helposti seurattavassa muodossa. Kauniit maisemat ovat kiehtovaa katsottavaa myös niille, joiden kiinnostus luontoa ja ympäristöä kohtaan on vasta heräämässä”, ohjelman juontaja Ronja Salmi kertoo.

Sarjassa joukkueiden tehtävänä on Itämeressä asustavan elävän fossiilin, kilkin, löytäminen. Kilkin löytääkseen tutkijakokelaiden on suoriuduttava lukuisista tutkimustyöhön liittyvistä tehtävistä aina näytteenotosta sukeltamiseen. Sarjassa seurataan joukkueita maalla, merellä ja ilmassa. Viimeisessä jaksossa parhaiten kilpailussa menestynyt tiimi kruunataan Merentutkijamestariksi.

”Usein Itämeren tila mielletään hyvin surulliseksi. Tuotannon aikana niin ohjelman tekijät kuin kilpailijatkin oppivat, että kauniissa Itämeressä on vielä paljon hyvää jäljellä. Moni asia on itse asiassa menossa jo parempaan suuntaan”, ohjelman tuottaja Tomi Paajanen toteaa.

Sarja kuvattiin viime kesänä Tvärminnen tutkimusasemalla ja Hangon merialueilla.

”Tutkimusasemalla ja samoilla vesillä tehdään päivittäin ihan oikeaa tutkimustyötä, joten nuoret pääsivät työskentelemään autenttisissa olosuhteissa”, sarjan mentorina toimiva professori Alf Norkko kertoo.

Merentutkijamestari on osa Ylen Nuoret Mestarit -ohjelmaperhettä. Merentutkijamestari esitetään Yle TV2 -kanavalla 20.10. alkaen maanantaisin klo 16.30, uusintana lauantaisin klo 10.00. Kaikki jaksot ovat katsottavissa myös Yle Areenassa.
Info

Hermannin rantatie 10
00580 Helsinki, Finland
+358 40 180 5783
info@yellowfilm.fi

SCRIPTED
Olli Haikka, CEO
olli.haikka@yellowfilm.fi

NONSCRIPTED
Milla Bruneau, COO
milla.bruneau@yellowfilm.fi

 

Tägää se frendi, jolla bileet lähtee aina lapasesta 💃👇 @siskonpeti #siskonpeti #yellowfilmtv #muijatsaunoo #viikonloppu #bileet
Tägää se frendi, jolla bileet lähtee aina lapasesta 💃👇 . . . @siskonpeti #siskonpeti #yellowfilmtv #muijatsaunoo #viikonloppu #bileet
Tänään oli Supermarsun pressinäytös. Ensi viikolla enskari. Paikalla myös ihana @ehellen ❤️🖕 #supermarsu #yellowfilmtv
TV kuvauksiin... 🎞️🎞️🎞️ #megapaula #dragxenia #paulakoivuniemidragshow #joeblascosuomi #ympyrätalonsilmäset #yellowfilmtv
🐹SUPERMARSU-SKABA🐹 . Kuka Supermarsu-elokuvan hahmoista on keskimmäisessä kuvassa? . Osallistu kommentoimalla vastaukseksi torstaihin 18.1. mennessä. ⏱️⬇️ . Oikein arvanneiden kesken arvomme kaksi (2) Supermarsu-tuotepakettia! ONNEA SKABAAN! 😎 . @supermarsuelokuva #supermarsuskaba #supermarsu #yellowfilmtv #skaba
Aa että, kohta alkaa. #sprprk #taffeltime #kotipizza #themoishow #putous #mtv #yellowfilmtv

© Yellow Film & TV - Powered by Barabra Oy