Lisätietoja

Manna Katajisto
Tiedottaja, Manna PR Ky
manna.katajisto@mannapr.fi
+358 40 561 0074

06.11.2017

95-elokuvan musiikkivideolla muistellaan kultahuumaa

95-elokuvan virallinen tunnuskappale on JVG:n (Feat. Vesala) Hombre, jonka musiikkivideolla liikutaan kultahuumasta tutuissa maisemissa ja nähdään ennennäkemätöntä materiaalia elokuvasta. Videolla nähdään ensimmäinen cameoroolivilahdus ainakin yhdestä 95-mestaruusjoukkueen legendaarisista pelaajista.

JVG:n 95-muisto ei unohdu

VilleGalle pelasi jääkiekkoa Jokereissa A-junioreihin asti kunnes musiikkiura vei mennessään. Jalkapallo on taas ollut aina enemmän Jaren juttu. Silti kumpikin miehistä muistaa tarkalleen, miltä 95-voitto tuntui:

”Maailmanmestaruuden jälkeisenä päivänä laulettiin koulussa ”Suomi on uusi maailmanmestari”. Vaikka oltiin vasta tokalla luokalla, niin sitä ei unohda koskaan,” Jare ja VilleGalle muistelevat 7.5.1995 jälkeistä koko maan vallannutta kultahuumaa.

Hombre-kappaleella vierailee myös Paula Vesala. Vesalalle kappale kertoo siitä, kuinka ystävät tukevat toisiaan vaikeinakin aikoina:

”Hombre kuvaa mulle sitä, kuinka ystäväporukassa on vuosien mittaan muodostunut joukkuehenki, jossa jokainen on yhtä tärkeä osa jengiä. Se kertoo sisaruudesta ja veljeydestä.”

Videolla nähtävät 95-takit voi huutaa omakseen

Artistit ovat mukana tukemassa nuoriso-, nais- ja vammaisurheilua, ja musiikkivideolla näkyvät Jaren, VilleGallen ja Vesalan uniikit, ”95” design-takit voi huutaa omakseen Huuto.net:ssä (Jaren takki,  VilleGallen takki ja Paula Vesalan takki ). Takit on tehnyt nuori suomalainen suunnittelija Eetu Räisänen. Räisänen on suunnitellut vaatebrändi AITO Studios:n kautta vaatteita aikaisemmin mm. Cheekille, Sannille ja Elastiselle.

”Halusin yhdistää jääkiekon ja katumuodin saumattomaksi kokonaisuudeksi. Takkien selkämykseen on ikuistettu 95-turnauksen Suomen erätulokset. Kultaisena kiiltävä printti kuvastaa sitä omaperäisyyttä, jota artisteillakin on. AITO Studios saa inspiraationsa suurista suomalaisista vaikuttajista – niin tässäkin projektissa,” Räisänen kertoo.

Huutokaupasta saadut varat menevät lyhentämättömänä hyväntekeväisyysyhdistys Finnish Flash ry:lle. Vuonna 1994 perustettua yhdistystä olivat perustamassa kiekkonimet Teemu Selänne, Waltteri Immonen, Markus Ketterer, Petteri Immonen ja Keijo Säilynoja.

Fiktiivinen 95 on elokuva kiekosta ja kansakunnasta. Se kertoo moniulotteisen tarinan siitä, miten Suomesta tuli jääkiekon maailmanmestari ensimmäistä kertaa ja miten se vaikutti suomalaiseen kansaan. Elokuvan on ohjannut Aleksi Mäkelä ja sen ovat tuottaneet Olli Haikka, Jarkko Hentula ja Marko Talli Yellow Film & TV:stä. Käsikirjoituksen ovat tehneet Joona Tena, Tatiana Elf ja Juha Karvanen. Elokuvan jääkiekkoasiantuntijana toimi 95-mestarijoukkueessa pelannut Jere Lehtinen.

Elokuvan levittää SF Studios ja sen televisio-oikeudet on ostanut TV5. Elokuva on osa virallista Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmistoa. 95-elokuvan musiikkivideon on tuottanut Vaisto Creative yhteistyössä Yellow Film & TV:n kanssa.
Info

Hermannin rantatie 10
00580 Helsinki, Finland
+358 40 180 5783
info@yellowfilm.fi

SCRIPTED
Olli Haikka, CEO
olli.haikka@yellowfilm.fi

NONSCRIPTED
Milla Bruneau, COO
milla.bruneau@yellowfilm.fi

 

Se on enää kaksi (2) päivää Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset leffan enskariin (24.11.) ! 👒✨ . . . @heinisleffa #heinisleffa #yellowfilm #yellowfilmtv
Kuvat by Hanna-Maria Grönlund Tässä ramdom kooste "Älä jäädy" ohjelman still-kuvista! 😁Pakko tarinoida sen verran et tää oli oikeesti mulle henkilökohtaisesti tosi tärkee projekti ♥️Sillon ku tätä kuvattiin, niin jännästi sitä aina piristy ku töihin pääs ja murheet unohtu 😍Oli hyvä tiimi töissä ja mahtavia impro repäsyitä! 👍Katsomosta kait voi katella viel näit :) #äläjäädy #mtv3 #yellowfilmtv
Tää oli kova: 95 CAST: Jon-Jon, Sebastian & Joel VS. JOKERIT @mtvposse 🏆🇫🇮 . . . #95elokuva #mtvposse #jokerit #yellowfilm #yellowfilmtv
Repostattu upean @ernestlawson_ :in feediltä. Viimeinen jakso tänään. Kokemus oli huikea ja inspiroiva. Sigh. Voih. Oijoi. Mitäs sit? #äläjäädy #improv #yellowfilmtv #nytonhyvä #whatcanyousay #whathappensnow
Pelimies episode 6 mixed and mastered for tonight. #toivothesoundguy #toivothesounddesigner #nuendo7 #yellowfilmtv #pelimies #rmebabyfacepro #amphionspeakers #finnishcomedy #politicalsatire
Kuvassa: Emily Shipway Kuva by Hanna-Maria Grönlund Heinähattu ja Vilttitossun kutsuvieras enskari on tänää. Sen kunniaks kaivelin tämmöisen arkistojen kätköistä ☺️ #heinisleffa #ensiilta #yellowfilmtv

© Yellow Film & TV - Powered by Barabra Oy