Lisätietoja

Manna Katajisto
Tiedottaja, Manna PR Ky
manna.katajisto@mannapr.fi
+358 40 561 0074

06.11.2017

95-elokuvan musiikkivideolla muistellaan kultahuumaa

95-elokuvan virallinen tunnuskappale on JVG:n (Feat. Vesala) Hombre, jonka musiikkivideolla liikutaan kultahuumasta tutuissa maisemissa ja nähdään ennennäkemätöntä materiaalia elokuvasta. Videolla nähdään ensimmäinen cameoroolivilahdus ainakin yhdestä 95-mestaruusjoukkueen legendaarisista pelaajista.

JVG:n 95-muisto ei unohdu

VilleGalle pelasi jääkiekkoa Jokereissa A-junioreihin asti kunnes musiikkiura vei mennessään. Jalkapallo on taas ollut aina enemmän Jaren juttu. Silti kumpikin miehistä muistaa tarkalleen, miltä 95-voitto tuntui:

”Maailmanmestaruuden jälkeisenä päivänä laulettiin koulussa ”Suomi on uusi maailmanmestari”. Vaikka oltiin vasta tokalla luokalla, niin sitä ei unohda koskaan,” Jare ja VilleGalle muistelevat 7.5.1995 jälkeistä koko maan vallannutta kultahuumaa.

Hombre-kappaleella vierailee myös Paula Vesala. Vesalalle kappale kertoo siitä, kuinka ystävät tukevat toisiaan vaikeinakin aikoina:

”Hombre kuvaa mulle sitä, kuinka ystäväporukassa on vuosien mittaan muodostunut joukkuehenki, jossa jokainen on yhtä tärkeä osa jengiä. Se kertoo sisaruudesta ja veljeydestä.”

Videolla nähtävät 95-takit voi huutaa omakseen

Artistit ovat mukana tukemassa nuoriso-, nais- ja vammaisurheilua, ja musiikkivideolla näkyvät Jaren, VilleGallen ja Vesalan uniikit, ”95” design-takit voi huutaa omakseen Huuto.net:ssä (Jaren takki,  VilleGallen takki ja Paula Vesalan takki ). Takit on tehnyt nuori suomalainen suunnittelija Eetu Räisänen. Räisänen on suunnitellut vaatebrändi AITO Studios:n kautta vaatteita aikaisemmin mm. Cheekille, Sannille ja Elastiselle.

”Halusin yhdistää jääkiekon ja katumuodin saumattomaksi kokonaisuudeksi. Takkien selkämykseen on ikuistettu 95-turnauksen Suomen erätulokset. Kultaisena kiiltävä printti kuvastaa sitä omaperäisyyttä, jota artisteillakin on. AITO Studios saa inspiraationsa suurista suomalaisista vaikuttajista – niin tässäkin projektissa,” Räisänen kertoo.

Huutokaupasta saadut varat menevät lyhentämättömänä hyväntekeväisyysyhdistys Finnish Flash ry:lle. Vuonna 1994 perustettua yhdistystä olivat perustamassa kiekkonimet Teemu Selänne, Waltteri Immonen, Markus Ketterer, Petteri Immonen ja Keijo Säilynoja.

Fiktiivinen 95 on elokuva kiekosta ja kansakunnasta. Se kertoo moniulotteisen tarinan siitä, miten Suomesta tuli jääkiekon maailmanmestari ensimmäistä kertaa ja miten se vaikutti suomalaiseen kansaan. Elokuvan on ohjannut Aleksi Mäkelä ja sen ovat tuottaneet Olli Haikka, Jarkko Hentula ja Marko Talli Yellow Film & TV:stä. Käsikirjoituksen ovat tehneet Joona Tena, Tatiana Elf ja Juha Karvanen. Elokuvan jääkiekkoasiantuntijana toimi 95-mestarijoukkueessa pelannut Jere Lehtinen.

Elokuvan levittää SF Studios ja sen televisio-oikeudet on ostanut TV5. Elokuva on osa virallista Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmistoa. 95-elokuvan musiikkivideon on tuottanut Vaisto Creative yhteistyössä Yellow Film & TV:n kanssa.
Info

Hermannin rantatie 10
00580 Helsinki, Finland
+358 40 180 5783
info@yellowfilm.fi

SCRIPTED
Olli Haikka, CEO
olli.haikka@yellowfilm.fi

NONSCRIPTED
Milla Bruneau, COO
milla.bruneau@yellowfilm.fi

 

Keisari Aarnion loistavasti palvellut city-studio lukuisine lavasteineen jää taakse. Kiitos talo. #keisariaarnio #yellowfilmtv #rikossarja #helsinki
Checking out my own work from the telly. I did camera control for #hyvätjahuonotuutiset and was a bit worried about one camera which I was unable to match perfectly probably because of prompter glass. No worries, nobody will ever know 😉 #colorgrading #camera #tv #cameracontrol #bts #broadcast #workmode #yellowfilmtv #nelonen #multicamera
19:30 taas mennään!😍 Mitäköhän on luvassa? #putous #yellowfilmtv #behindthescenes
Näiden juttuja vois kuunnella toistekin #hyvätjahuonotuutiset #yellowfilmtv
Pre-shoot overload. #keisariaarnio #studio #helsinki #rikossarja #yellowfilmtv #toomuchforone @jojo.rikman
Happy Valentine's Day! Throwback to the 5th of May 2017 filming of 95 the ice hockey movie. In the theaters now! At the moment there is 4 movies in the cinemas where you can see a glimpse of me: 95, Kaikki Oikein, Veljeni Vartija, Viulisti. I really love this makeup and hair created by @joonaslampi A true talent who has done makeup in Rocky Horror Picture Show musical. #valentinesday #95elokuva #2017 #rockyhorrorpictureshow #behindthescenes #actress #hollywood #yellowfilmtv #helsinkifilmi #casting #castingcall #veljenivartija #actormanager #actoragent #castingdirector #actresslife #comingsoon #modelcall #modelingagency #modelsearch #directorlife #setlife #hollywoodcastingandfilm #losangelesmodel #losangelesmodels #lamodel #nycmodels #newyorkmodel #nycmodelswanted #lamodelswanted

© Yellow Film & TV - Powered by Barabra Oy